torsdag 24. september 2009

Nye eventyrposer!


Eventyrposene med De tre bukkene Bruse og Gullhår og de tre bjørnene fra 2008 har vært veldig populære, spesielt i barnehager der man gjerne er særlig bevisste på å bruke såkalte konkreter i forbindelse med høytlesning. Nå finnes det to eventyrposer til: Ikke gråt, Slu! og Den virvlende hijab.

Ikke gråt, Slu! er en moderne versjon av den tradisjonelle fabelen om den lille røde høna og reven. I den flotte, hjemmesydde posen finner man den tospråklige (til engelsk) billedboka Don't cry, Sly! i arabisk, polsk, spansk, tamil, tyrkisk og urdu språkdrakt, i tillegg til et hefte med norsk oversettelse. Det medfølger også en lydbok der historien er lest inn på ti språk. Tøydukkene av reven Slu og høna Lille Rød gjør det lett å levendegjøre og konkretisere formidlingen av historien.

Den andre posen er laget i forbindelse med fortellingen Den virvlende hijab av Na'ima bint Robert. Også den fortellingen er først og fremst beregnet for barn i barnehagealder. Posen inneholder billedboka i tospråklige utgaver på norsk sammen med arabisk, kurdisk (sorani), persisk, somali og urdu, samt på engelsk sammen med tamil. En lydbok på CD følger med i denne posen også, og den er på hele 14 forskjellige språk. Den virvlende hijab-posen inneholder ingen dukker, men derimot en ekte hijab.

Ingen kommentarer: